Efectuaţi regulat o verificare profesionistă a anvelopelor.
Aceasta înseamnă efectuarea echilibrării anvelopelor şi a geometriei roţilor. Efectuarea regulată a echilibrării anvelopelor – de exemplu atunci când înlocuiţi anvelopele de vară cu cele de iarnă – vă asigură un şofat fără vibraţii. Nu numai că şofatul va deveni mai confortabil, dar se şi diminuează uzura anvelopelor şi al suspensiilor vehiculului. Un alt aspect pozitiv: sporiţi siguranţa dumneavoastră, a pasagerilor vehicului şi a celorlalţi participanţi la trafic.
Mai devreme sau mai târziu, trebuie să vă înlocuiţi anvelopele.
Momentul când se înlocuieşte o anvelopă este o decizie de care este responsabil proprietarul vehiculului. Acesta trebuie să aibe în vedere factori precum condiţiile în care a fost exploatată anvelopa, modul cum a fost întreţinută, inspecţia vizuală şi performanţele dinamicii acesteia. Clientul trebuie să consulte un service profesionist de anvelope atunci când are întrebări despre utilizarea anvelopei. Anvelopele trebuie scoase din uz din diverse motive, cum ar fi uzura acestora până la nivelul minim acceptat, deteriorări sau accidente (pene, tăieturi, lovituri, fisuri, gâlme, sub-presiune, suprasarcină). Din această cauză, anvelopele, inclusiv cea de rezervă, trebuie să fie inspectate regulat la fiecare două săptămâni. Inspecţia periodică contribuie foarte mult la prelungirea duratei de viaţă a acestora. Dacă identificaţi sau suspectaţi o deteriorare, vă recomandăm să apelaţi pentru o verificare profesionistă la un service specializat.
Şoferii trebuie încurajaţi cu tărie să aibă încredere în inspecţia vizuală pe care o pot face. De asemenea, ei pot identifica orice schimbare ale performanţelor dinamicii vehiculului, cum ar fi pierderea presiunii, zgomot sau vibraţii. Acestea pot constitui semnale precum că una dintre anvelope trebuie înlocuită sau reparată.
Este important să montaţi acelaşi tip de anvelope (marcă şi profil) pe toate cele patru roţi ale vehiculului, pentru a putea beneficia de manevrabilitate şi performanţe de frânare foarte bune în orice condiţii de trafic.
Recomandarea noastră:
Asiguraţi-vă că toate anvelopele vehiculului provin de la acelaşi producător şi au acelaşi profil al căii de rulare.
Nu montaţi niciodată o anvelopă a cărei origine nu o cunoaşteţi.
Achiziţionarea unei anvelope uzate presupune asumarea unui risc serios, mai ales atunci când originea acesteia nu o cunoaşteţi sau este nesigură. Este vorba aici de achiziţionarea de anvelope cu un anumit grad de uzură sau anvelope ce echipează un vehicul uzat. Anvelopele uzate este posibil să fi fost expuse unei exploatări, întreţineri sau stocări improprii sau este posibil să fi suferit diverse deteriorări.
Nu toate deteriorările pe care le are o anvelopă pot fi vizibile în exterior. De exemplu, reparaţiile improprii sau deteriorările cămaşei interioare pot fi observate numai dacă anvelopa este inspectată pe partea interioară, după ce a fost demontată de pe jantă. Un service profesionist de anvelope trebuie să facă o inspectie interioară şi exterioară a anvelopei uzate înainte de a fi folosită. Dacă se achiziţionează un vehicul la mâna a doua, anvelopele acestuia trebuie demontate şi supuse aceluiaşi tip de inspecţie de către un service profesionist.
Recomandarea noastră:
Nu cumpăraţi, vindeţi sau montaţi anvelope uzate dacă nu cunoaşteţi istoria acestora.
Aflaţi cât de bătrână este o anvelopă.
Durata de viaţă a unei anvelope depinde de o serie de factori precum: depozitarea, stivuirea, rotirea şi modul de exploatare al acesteia (sarcina, viteza, presiunea, deteriorările din trafic, etc.). Deoarece condiţiile de exploatare
pot fi foarte diferite, stabilirea cu precizie a duratei de viaţă a unei anvelope nu este posibilă. Puteţi însă să verificaţi când a fost fabricată anvelopa deoarece majoritatea producătorilor de anvelope utilizează pentru aceasta un sistem comun de codificare. Puteţi găsi acest cod pe flancul anvelopei. La anvelopele fabricate după 1999 ultimele patru cifre reprezintă data fabricaţiei. Primele două cifre dintre acestea patru indică săptămâna fabricaţiei, iar ultimele două anul fabricaţiei. De exemplu o anvelopă marcată 2207 a fost fabricată în săptămâna 22 a anului 2007.
Recomandarea noastră:
Toate anvelopele (inclusiv de rezervă) care au fost fabricate cu mai mult de zece ani în urmă trebuie să fie înlocuite cu anvelope noi, chiar dacă aspectul lor extern este bun sau dacă adâncimea căii de rulare nu a atins minimul acceptat.
The post ȚINEȚI CONT DE SFATURILE NOASTRE !!! appeared first on CENTRUL AUTO SKODA BACAU - VÂNZĂRI & SERVICE SKODA - DAS WELTAUTO - BOSCH CAR SERVICE.