Odată cu apropierea iernii, şoferii se confruntă cu schimbări rapide în ceea ce priveşte starea vremii. Dacă vreţi să vă convingeţi, ascultaţi prognozele meteo. Meteorologii prognozează o combinaţie de zăpadă, gheaţă, ploaie şi vreme uscată. Pentru a face faţă acestor condiţii diverse de drum, şoferii au nevoie de anvelope de iarnă pe care se pot baza.
Aşadar, dacă termometrul arată sub +7 °C – e vremea ca anvelopele dumneavoastră de vară să-şi ia concediu. Iarna, drumurile vor fi în mod normal ude şi alunecoase, iar anvelopele de iarnă pot asigura o mult mai bună aderenţă în aceste condiţii decât anvelopele de vară. Pentru propria dumneavoastră siguranţă, vă recomandăm să vă montaţi anvelope de iarnă înaintea începerii sezonului rece.
Aderenţă excelentă, indiferent de vreme.
Adaptarea comportamentului în trafic la condiţiile de iarnă vă poate fi de mare ajutor, chiar dacă anvelopele de iarnă vă oferă supra-protecţie împotriva surprizelor neplăcute ce apar în anotimpul rece. Comparativ cu anvelopele de vară, cele de iarnă vă oferă siguranţă sporită – în special la frânare – pe timp rece, pe drumuri ude sau acoperite cu gheaţă şi zăpadă.
Anvelopele de iarnă reduc semnificativ distanţa de frânare atunci când temperatura scade sub + 7 °C. Măsurată la o viteză de 100 km/h).
Nu trebuie să conducem maşina cu anvelope uzate, deoarece acestea cresc riscul apariţiei unei pene sau chiar al producerii unei explozii în rulaj.
Acordaţi o atenţie însemnată asupra căii de rulare a anvelopei – are un impact considerabil în ceea ce priveşte perfomanţele acesteia. Este foarte importantă adancimea profilului căii de rulare, la anvelopele de vară fiind admisă o adâncime minimă legală a profilului de 1,6 mm, dar la anvelopele de iarnă, pentru a sigura aderenţa maximă pe suprafeţele alunecoase, adâncimea minimă a profilului trebuie să fie mai mare (între 3-4 mm.).
Dacă şofaţi având un profil mai puţin adanc, riscaţi să fiţi amendat sau să primiţi puncte de penalizare rutieră. Indicatorii de uzură ai căii de rulare ( TWI ) reprezintă un reper important de apreciere al adancimii acesteia. TWI sunt nervuri aflate în principalul canal longitudinal al căii de rulare, distribuite uniform de-a lungul circumferinţei anvelopei, nervuri care ajung să fie la acelaşi nivel cu profilul căii de rulare atunci când este atins nivelul minim legal de 1.6 mm al adâncimii profilului. Există martori de uzură înglobaţi în structura anvelopelor care ne ajută la aprecierea uzurii minime.
Recomandarea noastră:
Deoarece anvelopele uzate sporesc riscul de acvaplanare şi influenţează negativ performanţele de franare, vă recomandăm insistent să înlocuiţi anvelopele înaintea atingerii nivelului de adâncime minim legal al căii de rulare. O regulă bună de respectat: înlocuiţi anvelopele de vară la 3 mm, iar cele de iarnă la 4 mm adâncime rămasă a căii de rulare.
The post Țineți cont de sfaturile noastre!!! appeared first on CENTRUL AUTO SKODA BACAU - VÂNZĂRI & SERVICE SKODA - DAS WELTAUTO - BOSCH CAR SERVICE.